top of page
Søg

Ølbraiseret kalvekæbe

Dissing


Opskrift er til 1 person. Få evt. slagteren til, at rense og fjerne hinde på kæben. God olivenolie som jeg har købt i Supermarco og lidt smør kommes i støbejernsgryden og lad bruse af.


Kalvekæben som jeg har købt hos Slagter Lund, kommes ned i gryden.


Kæben brunes godt af og stilles til side.


Lidt mere olie og smør kommes i gryden. I grove stykker kommes skrællede og rensede grøntsager i gryden og lad det blive svitset i nogle minutter: 1 gulerod 1 løg 3-4 hvidløg 1 pastinak 3 rosenkål

3 cherrytomater 3 laurbærblade Lidt frisk eller tørret timian 1 tsk. Rørsukker 1/2L Brown Ale eller anden mørk øl 3 dl kalvefond

Salt & peber


Så kommes kæben i gryden og tilsæt den 1/2 L øl.


Låg på og lad det koge i 15 min. 3 dl oksefond, lidt timian og 3 laurbærblade tilsættes og skru ned for varmen. Låg på og lad det simre i omkring 4 timer indtil kødet nærmest falder fra hinanden. Skum evt. af undervejs.


Mens du venter, finder du en gryde frem skræller og klargør: 3-4 kartofler 1 gulerod

1 pastinak

1 løg

3-4 hvidløg

3 rosenkål

3 cherrytomater

Skær ovenstående i grove stykker, som kommes i gryden, hæld vand på og stil det til side.


Når kødet er ved at være mør, sættes gryde med grøntsager på blusset.

Kog op og lad det koge i 15-20 min.

Grøntsagerne må ikke koges ud, da de gerne må have lidt bid.


Når kæben er mør, tages den op af gryden og si lagen fra.

Lagen koges ind med en klat smør og smag til med salt, peber og lidt sukker.


Når lagen er kogt ind, kommes kæben tilbage i gryden.


Når de kogte grøntsager er al dente, hældes vandet fra.

Kom godt med smør i.

Lidt fløde.

Salt & peber samt muskatnød i.


Ved jo, at Jesper Koch og de andre meddommere fra Masterchef har det med, at mos skal være glat som en barnenumse.

Jeg nyder dog, at den er lidt grov, så bruger en ”støder” indtil rette konsistens.


Mos kommes i den dybe.

Kæben kommes ovenpå og den indkogte lage hældes ud over.

Frisk persille hen over til sidst.



En god flaske rødvin fra Laudrup Vin har været åbnet i en times tid og er blevet dekanteret,

så den kan nydes til retten.


Himmelsk måltid og fyldt med masser af smag. Velbekomme.





 
 
 

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page