top of page
Søg

Ærtesuppe med laks & karry

Dissing

Kan spises hele året og ikke mindst nu, hvor vi går den koldere tid i møde. Saften og skallen fra 1/2 - 1/1 lime blandes i en skål sammen med ca. 1 spsk. god karry 1 tsk. sukker 1 tsk. soja

Fersk laks skæres i lidt grove tern, kommes i marinaden og lad det stå mindst 1 time.

Øko smør kommes på en pande og mens det bruser af, snittes nogle forårs- og hvidløg, som kommes på panden sammen med 1 spsk. god karry.

1/2 liter fiske- eller hønsebouillon kommes ved.

Koges godt igennem sammen med 1-2 dl. (mad-) fløde, uden at det bulder koger og hakket persille kommes i.

Mens det simrer og samler sig, steges lakseternene ganske kort, så laksen ikke bliver tør.

Lakseternene og (frosne) ærter kommes i suppen og varmes. Smages til med evt. salt, peber og måske ekstra karry og gerne lidt sukker.

I mellemtiden varmes noget (hvidløgs) flute. Suppen hæles op i en skål.

Retten nydes med et glas vin….eller 2….måske 3…..fra Laudrup Vin.

Velbekomme.

 
 
 

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page