top of page
Søg

Vildsvinebov med grov kartoffelmos.

Dissing

Opvarm støbejernsgryde og kom noget smør og rapsolie i. Når det er bruset af, kommer jeg 900 gr. Vildsvinebov fra Hav i Torvehallerne, skåret i passende tern ned i gryden og bruner det godt af. Husk dog at gøre det af flere gange. Ellers koger kødet i stedet for at stege. Kødet tages op efterhånden, som det er brunet af og lægges til side. Du har i forvejen skrællet og skåret et løg, 1 gulerod, 1 porre, 2 hvidløg og gerne økologiske fra Netto og som kommes i gryden.....og kom du bare lidt mere smør i. 5-6 enebær dumpes i, det krydres med salt, peber og har man en god sjat tomatpuré skader det ikke. Sørg for, at få puréen “brændt” af, så det giver mere smag. Når du alligevel er i gang med grøntsagerne, så skræl 1-2 gulerødder, 1 persillerod, ¼ knoldselleri, nogle kartofler og 2-4 hvidløg. Det hele skæres i grove stykker og kommes i en gryde med vand. Dette til kartoffelmos og mere om det….lige om lidt. Tilbage til grøntsager, puré osv.. Når grøntsagerne er tilpas stegte, kommes kødet tilbage i gryden og 1/2L mørkt øl hældes ved...man kan også bruge rødvin alt efter temperament og smag. Lad det nu simre i 1 - 1 ½ times tid til kødet er MEGET mørt. Så mørt, at det næsten falder fra hinanden af sig selv. Ikke så mørt, at det kan tygges med øjenbrynene, for som Søren Gericke har udtalt: ”Har du nogensinde set nogen tygge med øjenbrynene?” Den lader vi lige stå lidt....... Nå….hold øje med, at øllet ikke fordamper helt og ellers suppleres med lidt mere og/eller evt. med noget kalvebouillion. Når kødet er mørt, tages det fra. Tilbage i gryden har du den resterende væske og hæld nu noget god Balsamico i sammen med 1-2 spiseskefulde mørk chokolade. Det koges op, kødet kommes tilbage i gryden og varmes igennem og sørg for, at smage til. Mens kødet har simret, har du sat blus under gryden med de tidligere nævnte grøntsager til mosen. Vandet bringes i kog og grøntsagerne skal ikke koges helt møre. Vandet hældes fra, min. 100 gr. smør puttes i sammen med salt, peber, muskatnød og moses groft sammen med gaffel eller en grydeske, så det stadig har noget bid. For mig er en håndmixer bandlyst her! Smag til. Mosen hældes op i gerne en dyb tallerken. Kød osv. hældes ovenpå og toppes med noget frisk skyllet og groft hakket persille. Øl eller rødvin til fra Laudrup. Groft Ciabatta flüte fra Lagkagehuset brækkes eller skæres i passende stykker. Tallerkenservering og man må gerne spise det med en ske.

Man kan også ”bare” stille gryden på bordet, da den er dekorativ i sig selv. Husk også, at tænde stearinlys på bordet og velbekomme.

Hov hov….hov hov….undervejs med madlavningen må køkkenpersonalet selvfølgelig gerne nyde et glas vin og hinanden.

 
 
 

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page