top of page
Søg

Vaniljekranse

Dissing

Har bagt en del gennem livet….bare ikke vaniljekranse.


200 gr. øko smør er taget ud af køleskabet gerne dagen før, så det har stue temperatur.


Ovnen stilles på 180 gr. varmluft.


80 gr. mandler på bageplade med bagepapir ind i ovnen 8 – 10 min. og efterfølgende lad dem køle af. Nogle ville måske smutte mandlerne først, men de hele mandler burde give mere smag.

En god vaniljestang flækkes på langs og kornene skrabes ud med en mindre kniv.

Ja god vanilje koster, men vi er vel i køkkenet for, at skabe smag. Færdiglavet vaniljesukker kan dog også bruges.


Vaniljekornene mases sammen på skærebræt med lidt af de afvejede 180 gr. øko sukker.

Lyst rørsukker kan også bruges,



Det hjemmelavede vaniljesukker kommes i en skål og blandes sammen med resten af de 180 gr. sukker,  og det 200 gr. tempererede smør.



De afkølede mandler blendes fint.



Alt efter størrelse røres 1 - 2 øko æg sammen med det allerede rørte vaniljesukker, smør og sukker.



250 gr. hvedemel og de blendede mandler røres sammen.

Det rørte smør, vaniljesukker, æg og sukker kommes sammen med det rørte hvede- & mandelmel og røres godt sammen til en lind dej.

Vaniljemassen kommes i en sprøjtepose med en stjernetyl, her 11 mm.

Dejen sprøjtes ud på en bageplade med bagepapir på ca. 5 cm i diameter.

Bageplade stilles i ovnen i ca. 10 – 12 min. alt efter ovn og hold øje undervejs.

Ud af ovnen og lad dem køle af. Evt. på en rist.



Når de er kolde, lægges de i en lufttæt beholder. Prøvesmagte dog mens de var lune.

Udseendet kan vi godt diskutere, men af et første forsøg,  gik det egentlig okay og så længe smagen ikke fejlede noget. Pas på.....svært vanedannende.


Velbekomme.

 
 
 

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page