Så landede jeg og min medspiser igen på Toto, Amagerbrogade 145.
Havde reserveret ”vores” pladser i baren, hvor vi elsker at sidde.
For nysgerrige som vi er, kan vi jo så følge med i processen af tilberedningen af vores retter, af andres og samtidig lure nogle små fif af.
Og hamrende hyggeligt at kunne tale med det altid dejlige, smilende og opmærksomme personale bag bardisken.
Vi lagde ud med et glas bobler for ligesom, at komme i gang. Postevand, brød og olivenolie kom på disken, som vi kunne nippe til sammen med boblerne, mens vi fik studeret menukortet.

Vi fik menuen på plads og blev så vejledt (igen) mht. vin. For at spare lidt på budgettet, fik vi anbefalet en flaske vin, som kunne gå til ”alle” vores retter. Det optimale er selvfølgelig, at man bestiller et glas til hver enkelt ret, men som lige skrevet, ville vi gerne spare lidt penge. Som tidligere (igen) et godt valg fra tjeneren, som passede både mad og vores smagsløg.

Vi startede med, at dele en ”Rødbede-rimmet laks, m. peberrodscreme & dild-olie”. Personligt er jeg ikke den store tilhænger af peberrod, men her passede det så godt til den fantastiske smagfulde laks, så det var en sand fornøjelse. Og elsker når laks er som smør og bare falder fra hinanden, som det gjorde her.

Videre til 2x ”Hvide asparges m. rejer, rygeost & cremet æggeblomme-sauce”.
Fristes til at sige ”som sædvanligt”, skulle der ændres lidt i menuen, da medspiser er æg-allergikker.
Dette blev gjort med et smil, som altid, så hun fik en skål med sauce beurre blanc. En skål så jeg også kunne smage og hold dog op.
Her var der blevet pisket lidt fløde ind i saucen og det smagte himmelsk, så nyt fif til køkkenet derhjemme.
Jeg spiser normalt ikke ost udover, de oste som ikke har meget med ost at gøre. Såsom mozzarella og cheddar bl.a., men fik en lille smagsprøve af rygeosten, som blev godkendt. Dejlige store rejer, asparges som lige havde rundet grillen og blev nydt med dejligt tilbehør….mums.

Husk at smage vinen og skåle mellem retterne.
Som ”Hovedret” havde vi begge valgt ”Grillet andebryst m. miso/havesyre, forårsløg & gastrique” og blev anbefalet at købe tilvalg. Dette blev ”Oksefedt-ristede kartofler m. røget aioli”. Her blev der også rettet på det æg-baserede tilbehør til medspiseren, men ingen af os kan desværre huske, hvad der kom i stedet. Jeg nød dog aiolien til kartoflerne med stor velbehag, selvom Dokter Jørgen mener, at jeg skal prøve, at holde lidt igen pga. kolestorolen.

Brysterne kom på bordet og det hele så lækkert ud, men.
Vi blev meget overraskede, da vi begge fik problemer med at tygge kødet, da det ligesom voksede/klumpede sammen i munden. Her er det så en ekstra fordel, at sidde i baren, så vi hurtigt kunne forelægge det for kokken.
Med et smil blev det dog ret hurtigt skiftet ud med nye bryster, så vi alle igen kunne smile og vi spise videre med velbehag.
Vi ville springe desserten over og bare hygge, mens vi ville drikke det sidste af vinen. Kokken syntes dog, at vi skulle smage én dessert og som ”kompensation” for anden. Så der kom Gin & Tonic-dessert på bardisken.

Agurk/dild-sorbet med et skud iskold gin på toppen.
Hold nu op et påfund og hvor det smagte, samt rensede vores munde samtidigt.
Glade for, at vi lod os overtale.
For os en lidt dyr aften, men det var jo t(h)orsdag og vi havde noget, at fejre.

Alt i alt en dejlig aften og på trods af den lille fejl, som jo blev rettet med et smil, kunne vi igen gå mætte og tilfredse hjem efter ca. 3 timer ved disken og vi kommer helt sikkert igen.
For Toto ligger jo lige ”Henne om hjørnet”, som for øvrigt var en fantastisk ugentlig klumme i Tante Berlingeren af Henrik List & Torben Weirup i årerne 1995 – 2003.
Men se, det er jo en helt anden historie.
Comments