
1 tsk. koriander- & 1 tsk. fennikelfrø ristes af i støbejernsgryden til de får lidt farve. Sættes til side.

Til 2 pax købt 6 svinekæber hos Slagter Lund i Torvehallerne, som brunes af i gryden i noget smør.

Og nej…du behøver ikke fjerne hinderne på kæberne. Tagsvinekæberne op af gryden og sæt dem til side.

Et par persillerødder skrælles og flækkes i kvarte. 2 løg skæres/hakkes i lidt grove stykker. Løgene brunes af i gryden i fedtstoffet fra kæberne. Når løgene har fået farve hældes 2 Guld øl i og koges af.

Når øllet er kogt lidt af med løgene, hældes koriander- & fennikelfrø i gryden sammen med de kvarte persillerødder. Svinekæberne og et par laurbærblade puttes også i gryden. Salt og friskkværnet peber på toppen og rør det sammen.

Låg på og lad det simre omkring 1 ½ time. Mens det simrer skrælles og rengøres nogle kartofler, gulerødder, persillerødder, porrer, forårsløg og hvidløg alt efter, hvor sultne du/I er. Alle grøntsager er øko og købt i Netto. Eller vælg selv det du evt. har derhjemme og alt efter smag. Op i en gryde og hæld vand på.

Koges mellem 15-20 min., så de er kogte, men ikke gennemkogte, hvis du som jeg er til lidt mere bid. Dette times til, at vandet hældes fra lidt før, at svinekæberne er møre. Når vandet er hældt fra, kommes masser af smør og gerne lidt fløde ned i gryden sammen med salt, peber og muskatnød. Jeg bruger en støder men, man kan også bruge en grydeske. Brug kun el-pisker, hvis du vil gøre mosen ”tynd”/lind og i min optik….ødelagt. Smag til. Undervejs har jeg også klargjort noget drys til kødet.

God håndfuld persille skylles i vand, hakkes groft incl. stilke. 1 skalotteløg hakkes fint. 1 spsk. kapers hakkes også fint. En skyllet øko citron rives med et juliennejern. Pas på ikke, at få det hvide med fra citronen, da det smager bittert. Blandes og sættes til side. Når svinekæberne er færdige…de skal være så møre, at du kan nøjes med en ske…..så kan du si væden fra og koge det mere ind, hvis det ikke allerede er klar. Husk at fjerne laurbærbladene, da de ikke er rare at tygge i. Monter skyen med noget smør, smag til med salt, peber og evt. lidt honning. Kæberne tilbage i skyen. Tallerkerne stilles frem, mos hældes op. Svinekæber og sky med persillerødderne ved siden af og server.

Kæberne burde være så møre, at de nærmest smelter på tungen og skyen så smagfuld, at du næsten får tårer i øjnene af glæde. Her har jeg flottet mig med en rigtig god vin fra Laudrup Vin, men mindre kan absolut gøre det.

Velbekomme.
Comments