top of page
Søg

Porchetta

Dissing

Opdateret: 19. feb. 2023




Hos min yndlings Slagter Lund i Torvehallerne, har jeg til 2 personer købt 1,3kg kogeflæsk, hvor man normalt ville bruge slaget. Men fik anbefalet kogeflæsket af Jan Lund, da slaget vil blive alt for stort for 2 og det smager ikke dårligere af den grund. Få din slagter til at ridse stykket i tern, hvis du ikke selv har mod eller den skarpe kniv til det. Godt med frisk bredbladet persille, timian, oregano, 2-3 hvidløg snittes fint. Skallen fra en øko citron skrabes, gerne med et juliennejern. Pas på ikke at få det hvide af citronen med, da det smager bittert. 1/2 fennikel snittes i mindre stykker. Det hele blandes sammen, kommes på kødet og kom salt og kværnet peber hen over.

Kogeflæsket rulles sammen og bindes med kødsnor. Har du ikke selv noget snor, kan du sikkert lokke et stykke ud af din slagter. Her en video som hjælp til, hvordan du binder.


“Rullen” smøres ind i neutral olie og gnides ind med salt.

Nu tænder du ovnen på 225°C varm luft og stiller en bradepande ind med 1/2 liter mørk øl & 1/2 liter vand. Ovenover placerer du porchettaen på en rist mens ovnen varmer op. Giv den 1/2 times tid og skrue så ned på 150°C og lad den stege færdig i 2 - 2 1/2 time. Kernetemperatur 70-75°C

Måske her, at du smager på et godt glas rødvin fra Laudrup Vin. Nu piller du nogle rødløg, hvidløg, skræller nogle gulerødder alt efter hvor sulten du er og eventuelt halvere dem.

Når stegen har været i ovnen i 1 1/2 - 2 timer kommer du grøntsagerne ind i bradepanden. Hold øje med, at væsken ikke fordamper helt og ellers kommes ekstra øl ved.

Når kernetemperaturen er nået, kan du evt. give porchettaen lidt grill, hvis sværen ikke er helt sprød. Så tages stegen ud, pakkes ind og lad den hvile 15-20min.

Kom nu nogle grøntsager op på tallerkenen og skær porchettaen ud….efter at have fjernet snoren. Lille fif er, at skære med en brødkniv, når der er svær. Mine stykker blev dog ikke specielt pænere af den grund, men det smagte himmelsk.

Velbekomme og nyd et godt glas vin til fra Laudrup Vin.


 
 
 

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page