
Rimeligt nemt, ret hurtigt og med masser af smag og farver.
Kan bruges til hverdag og fest.
Du skal bruge, gulerødder, forårsløg, hvidløg, San Marzano tomater, citron, persille, rejer, røget laks, (madlavnings)fløde, smør, pasta, pernod og selvfølgelig vin til kokken og evt. gæst.

Hvis du som her, har købt frosne rejer, så tag dem ud i god tid, så de kan nå at tø op.

Retter som går rimeligt hurtigt, skyller, skræller og hakker jeg altid det hele inden, at jeg går i gang for alvor, så jeg undgår eventuelle overraskelser undervejs.
Gryde med vand sættes over blusset.
Hænderne vaskes, spækbrættet på bordet…..grøntsagerne frem….mængde alt efter, hvor sulten du er.
I gang med, at skrælle gulerødderne og som skæres i mundrette stykker. Forårs- og hvidløg hakkes. San Marzano tomaterne skylles og halveres. Andre tomater kan bruges, men disse smager bare bedre. Citron skylles og deles. Persille skylles og hakkes. Den røgede laks skæres i passende firkanter.

Når alt er klar, så kommes pasta i gryden med det kogende vand, som her skal koges i 11-12 min.
Salt kommes i, når det koger igen.
Husk at smage på vinen.
God klat smør på panden.
Når smørret er bruset af, kommes gulerødder og forårsløg ned til smørret og lad det snurrer i nogle minutter på middelvarme.
Hvidløg og tomater hældes i, lad det få noget varme. Pas på at hvidløget ikke steger for meget, da det nemt kan blive ret bittert.
Røget laks kommes i, rør rundt og lad det få 1-2 minutter.
Smag til med salt, peber, lidt chile, cayenne og lidt stødt anis hvis du har det.
Alt efter temperament hældes (madlavnings)fløde i.
Citronsaft presses henover og der røres rundt.
Nu kommer det til, at gå lidt stærkt.
Mindre pande sættes på komfuret og smør kommes på. Panden skal være godt varm, lad smørret bruse af og masser af de afdryppede rejer på. Pernod hældes ved, koges hurtigt op, panden væk fra komfur og ikke mindst emhætte pga. brandfare og ild påsættes med fyrfadslighter.

Når flammerne er døet ud, hældes det sammen med grøntsagerne og fløden i sauterpanden.
Rør det sammen, smag til med krydderier og citron.
Vandet hæles fra pastaen.
Pastaen op i den dybe tallerken.
Grøntsager osv. hældes over pastaen og det hele toppes med noget hakket persille.

Velbekomme og skål.
Comments