
Vanen tro inden jeg tager til Berlin, har jeg skrevet med Concierge Mr. Hofmann på Hilton Berlin. Han får datoerne for mit besøg og han vender så tilbage med forslag til restauranter. Gennem nogle år, har han lært mig at kende og jeg får altid et lille udvalg, som jeg kan vælge ud fra. Vender tilbage til ham og han bestiller så plads på min foranledning. Denne aften i nov., 2024 spadserede jeg en lille halv time fra hotellet og fristes til at sige, igen ville jeg være gået forbi, hvis jeg ikke havde fået MontRaw Restaurant anbefalet. Ja et skilt ud mod gaden, men man skal ind i en smøge og gennem en dør, som var det en beboelsesejendom.

Dejlig velkomst og plads i baren som bestilt.

Menu- & vinkort kom hurtigt.


Bestilte hurtigt noget surdejsbrød, som jeg kunne sidde og nippe af samt en flaske vand, mens jeg så på menuén.


Som forret bestilte jeg Hamachi Tartare, en fisk som japanerne bl.a. bruger som sushi.

Hovedretten blev pigvar.

Mht. vine fik jeg anbefalinger, vi talte lidt om det og fik så lov at smage mig frem. Service og ikke første gang, at jeg har oplevet dette i Berlin.

Vine blev valgt og vupti, stod der pludseligt et glas ”Gløgg” af en art, som et velkomstglas og på husets regning.

Smurte lidt brød med det medfølgende kryddersmør og smagte det lækre brød….god start. Min forret Hamachi Tartare kom og hertil et dejligt glas vin, af den flaske fransk hvidvin på Muscadet druen, som jeg havde bestilt og som var et godt valg til både Hamachi Tartare og pigvaren.

Forretten var en mindre eksplosion i munden af ikke mindst fisken, men bl.a. også af kartoffelchips, kapers og noget græsk yoghurt.

Ovenpå dette var barren sat rimeligt højt og fik lige rundet køkkenet og hilste på inden hovedretten.

Tilbage i baren og pigvaren blev serveret. Stegt pigvar på en bund af bl.a. hvidløg, tomat-/kartoffelpuré og noget……yoghurt.

Dejlige smage, veltilberedt fisk men…..den yoghurt syntes jeg var malplaceret og skrabede det til side. En af de ansatte så det, spurgte, jeg sagde min mening og han ville lade det gå videre til køkkenet. Men alt i alt en dejlig aften, også med selskab on/off af 2 ansatte og ikke mindst kvinde, som også fik banket en del cocktails ud over baren.

Bad om regningen og sammen med den, kom der et glas Lemoncello, som var på huset. Fik betalt, takkede også for de gratis glæder og gik tilbage til hotellet med et stort smil.

Comments