
Kyllingelårene brunes godt af i gryden. 2-3 hvidløg og et stort løg hakkes og kommes ned til lårene og steges lidt med uden, at få farve. San Marzano tomater skæres i kvarte og ligeledes ned i gryden.

Efter nogle minutter kommes 1/2 fl. hvidvin ved. Krydres med frisk eller tørret timian, salt og peber.

Låg på og lad simre i 45 min. +/- en sjat. Se til det undervejs, rør rundt. Efter 25 min. tages låget evt. af, hvis meget væske. Koges ind så der bliver mere smag men uden, at det fordamper helt! Når låget er lagt på rengøres kartofler, evt. skrælles. Skæres i både og kommes i et ovnfast fad. Rapsolie og en klat øko smør kommes på og ind i forvarmet ovn på 200 gr. varmluft.

Efter 5 min. tages fad ud af ovnen. Rør rundt og salt samt peber kommes på. Ind i ovnen igen.

Efter 45 min.+/- en sjat burde lårene og kartoflerne være færdige på samme tid og hældes op i den dybe. Man siger jo, at vi skal have 6 stk. grønt om dagen så her, 6 blade basilikum på toppen. Mere må dog gerne kommes på. Og få det hele med for, guldet ligger altid i bunden og her er det utrolig smagfuldt.

Vin fra Laudrup Vin nydes gerne undervejs og nu også til maden.

Velbekomme
Comments