top of page
Søg

Kylling med sprødt skind

Dissing

Denne ret tager tid, men resultatet bliver derefter. Ikke mindst første gang, skal du regne med min. 5 timer. Ovn forvarmes til 250. grader. Kyllingenskærebrættet og start med, at skære vingerne af. Lav så et fint snit ned mellem brysterne. Derefter løsner du skindet forsigtigt med en skarp kniv hele vejen rundt. Ind imellem lykkedes det mig, at få skindet af i et helt stykke som her. Bagepapir på en bradepande, skindet på og drysses med lidt salt. Bagepapir over og bradepande ovenpå. Stilles til side.

Kyllingen parteres, så du ender med 2 bryster, 2 lår, 2 overlår og stilles til side. Skroget brækkes i mindre stykker og op i en bradepande. Så skræller du økologiske grøntsager som f.eks. her 1/2 knoldselleri, et par gulerødder, 1 persillerod, 1 løg, et par hvidløg. Det hele skæres i tern og kommes i bradepanden med skroget. Frisk timian kommes i. Lidt hvidvin og vand hældes over.

Bradepande ind i forvarmet ovn øverste rille i 15 min. eller til skrog og vinger bliver gyldne.

Bradepande ud af ovn og indhold hældes over i støbejernsgryde. 3-4 hvidløg, 3-4 laurbærblade og 15 peberkorn kommes i gryden.

1L vand og 1/2 fl. hvidvin hældes i gryden.

Låg på, kog op og så kommes lårene ned i gryden. Lad det simre i 2 1/2 - 3 timer.

Nu er der ro på, så tag en håndfuld mandler, som hakkes og kommes på en pande og lad mandlerne få farve. Stilles efterfølgende til side.

Bradepanderne med skindet ind i ovnen i omkring 15 min. Men vigtigt…..hold øje og gerne flere gange, for lige pludseligt går det stærkt. Har prøvet, at kasserer skindet fordi, at det havde fået for meget. Men her lykkedes det og lagt på køkkenrulle.

Gryden har nu med indhold stået i 2 1/2 - 3 timer og så kommes brysterne og overlårene i og lad det simre yderligere 1/2 times tid. Efter den 1/2 time tages kyllingestykkerne op af gryden og stilles til side. En sigte ovenpå en margretheskål og indholdet fra gryden skubbes, hældes i og lad det dryppe af.

Kyllingestykkerne pilles fra hinanden med 2 gafler.

30 - 40 gram økosmør kommes i gryden fra før. Når smørret er bruset af, kommes 1 hakket skalotteløg i og giv det nogle få min.

Til 2 pers. kommes ca. 100 gram perlebyg ned i gryden sammen med 3 - 4 hakkede hvidløg og giv det nogle min.

Ca. 1 1/2 dl. Cava eller hvidvin hældes ved og lad det koge lidt ind. Så finder du bouillonen frem fra før.

Hæld lidt af bouillonen i af gangen, så perlebyggen hele tiden er dækket. Fortsæt med det i 20 - 25 min. til perlebyggen er næsten mør. Der må godt være lidt bid i byggen.

Det pillede kyllingekød kommes i gryden og varm det hele op under omrøring sammen med lidt mere bouillon, salt, peber og et par klatter økosmør.

Når varmet igennem, låg på og lad det trække i 5 min. Frem med den dybe og kylling osv. op i karret. Skyld et æble og skær det i tern, som kommes på toppen med mandler, friskhakket persille og nogle stykker af det sprøde skind.

Bobler er godt på en tirsdag og drikker her en Cava fra Laudrup Vin. Hvorfor? Fordi jeg kan. Velbekomme.

 
 
 

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page