top of page
Søg

Indbagt mørbrad med div.

Dissing

  1. Havde fornøjelsen en del gange i 90’erne og lidt ind i 00’erne, at møde skuespilleren Lisbet Dahl i forbindelse med div. TV-optagelser. Det kom der en del grin, samt flere personlige samtaler ud af og fik på et tidspunkt hendes opskrift på tzatziki, som jeg har lavet en del gange siden, så tak til hende. Så et par dage i forvejen tager du en margretheskål, sigte i skålen med et viskestykke indeni og hælder 1L yogurt natural i. Dækker til og lader det stå natten over.

Dagen efter skræller du 2 agurker, som du river i “tynde” skiver. Kommer det over i et fad, lidt salt henover, rør rundt og lad det stå i et par timer.

Mens det står og trækker, hælder du væden fra den “tørrede” yougurt nede i skålen ud. Yogurten kommer du ned i skålen og 1/2L creme fraiche 18% kommes i.

Rør rundt og kom så 6-8 fed pressede hvidløg, 2 spsk. god olivenolie og en spsk. hvidvins eddike i, rør rundt og smag til.

Når agurkeskiverne har trukket, er der en masse væde.

Hæld det hele op i en sigte og lad det dryppe af.

Så tager du en håndfuld agurkeskiver af gangen og presser væden fra og kommer agurkskiverne ned i skålen til alt det andet.

Rør rundt, smag gerne til. Dæk det med film og sæt det i køleskab til dagen efter.

Så har du en fantastisk tzatziki, som kan bruges til mangt og meget, samt kan sagtens holde sig en uges tid i køleskabet. Men nu efter tzatziki er lavet, har jeg her 2/3 svindemørbrad, som jeg pudser af for sener, kommer salt og peber på. Smørpanden , lad det bruse af, mørbraden på og brun den af på alle sider og stil den til side.

Så tager jeg 250 - 300gr. hakket kalv/flæsk. 1-2 hakkede løg. 2-3 hakkede fed hvidløg. 2 æg og lidt fløde. Lidt grovvalsede havregryn og noget rasp. Salt og peber…...kommer det hele ned i en skål og rører rundt.

Grovhakker ca. 200gr. markchampignon og det kommes også i skålen og rører rundt. Smag farsen til og ja, det må man godt.

Købt butterdej som jeg ruller lidt ud. 1/2-delen af fasen ind på midten og mørbraden ovenpå.

Den anden 1/2-del af farsen kommes ovenpå og presses let sammen til en pølse.

Et æg piskes og pensler det ud på den ene kant.

Dejen lægges indover hinanden, overskydende ender skæres fra. Brug papiret til, at rulle det hele sammen til en pølse. Et fad smørres med lidt smør. Mørbraden lægges i fadet og stilles ind i midten af den forvarmede ovn i 50 - 60 min, som er stillet på 200gr.

Så skyller jeg nogle små nye kartofler. Tynd skive skæres af bunden. Bruger så en mindre tynd skarp køkkenkniv, tager en kartoffel af gangen, kniven lidt på skrå og skærer ned i kartoflerne fra en ende af og vupti, så er vi på vej med de hasselbagte. Kartoflerne kommes ned i et fad, hvor jeg har smeltet noget smør. Pensler toppen af kartoflerne med smørret. Kommer noget god røget paprika og Moldon salt på toppen og ind i ovnen ved siden af mørbraden.

Mens det hygger i ovnen, skyller jeg nogle smagfulde tomater og skærer dem i skiver. Mozzarella skæres ligeledes i skiver og hakker noget løg. Tomatskiver og mozzarella skiftevis op i et fad. De hakkede løg ovenpå.

Blander så noget olivenolie, hvidvinseddike, lidt Dijon sennep, lidt salt og peber i min meljævner og hælder det ud over tomat- & mozzarellaskiverne.

Lad det gerne stå og trække...og popper det lige lidt op inden servering med lidt basilikum.

Undervejs har det jo ikke skadet med lidt vino fra Laudrup Vin. Det hele tager tid, men er det hele værd.

Velbekomme og her en dejlig kraftig rødvin fra Laudrup Vin.

Velbekomme.

 
 
 

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page