
Ret nem ret og ikke en masse billeder, men mon ikke, at du finder ud af det. 2 øko æg slåes ud i en skål. 300 gr. hakket okse, eller kalv/flæsk kommes ved. Efterfølges af 1-2 hakkede løg, lidt fløde, havregryn, salt & friskkværnet peber, evt. lidt muskatnød som røres sammen til en ikke alt for fast konsistens.
Stilles på køl
Flæk et spidskål i ¼ og skår stokken fra. Snit bladene i lidt grove strimler, som dampes i 2-3 dl. let saltet vand i 8-10 min. Vandet hældes fra i en skål. Smelt 50 gr. øko smør i en gryde uden, at det får farve og rør så 4-5 spsk. mel i. Kogevandet kommes i gryden lidt af gangen og under kraftig piskning for, at undgå klumper. Rør nu 3-4 dl. (mad-)fløde i og lad det hele koge igennem, dog uden at det bulderkoger. Skru ned og lad det simre. Smag til med salt, peber, muskatnød og vend nu spidskålen i. Varm det igennem og smag til igen. Skålen med farsen ud af køleskabet, en god klat smør på panden. Form til mindre kugler, som kommes på panden og steg til de er gyldne på begge sider. Kom nu noget kål på tallerken sammen med nogle deller og evt. noget sennep.

Og ja…et glas rødvin til fra Laudrup Vin.

Velbekomme.
Comments