Udtrykket ”fattigmands” bruges her, da nogen ikke mener, at der er den store forskel i smag på Pighvar og Slethvar, men der er dog prisen til forskel. Denne dag Slethvar 170kr. pr. kilo og Pighvar 250kr. pr. kilo.
Her blev det Slethvar på 1,1kg til 2 pers. og købt i den vidunderlige butik ”Den Friske Fisk” i Vejby ved Tisvilde. En butik med et fantastisk udvalg og god service.
Nå…tilbage til maden.
Bed gerne fiskehandleren om, at skære en ”lomme” i fisken og her blev det gjort med et smil.
En bradepande er stillet frem, kom noget bredt stanniol eller bagepapir i bunden.
Fisken ovenpå.
Tag 1 gulerod, lidt forårsløg og tomat(er) som skæres i små tern sammen med noget fint hakket persille
Bland det med salt og peber og kom det ind i lommen på fisken.
Hæld noget hvidvin henover, smørklatter på og nogle skiver citron.
Ovnen er forvarmet til 180 gr.

Mht. tilbehør blev det her lidt ”Tøm køleskabet”.
Gulerødder og kartofler blev skrællet.
Fennikel og forårsløg skåret i strimler.
San Marzano tomater og gerne de italienske af slagsen
skæres i halve.
Det hele varmes/steges på en pande med smør…plus lidt ekstra.

Til sovsen hakkes 4-5 skalotteløg fint. Kasserolle på komfuret, sæt på lav varme og noget smør kommes i. Smørret må ikke stege, blive brunt. De fint hakkede løg kommes i. Når løgene er klare, kommes 2-3 dl. hvidvin og ½ dl. hvidvinseddike i kasserollen. Skru lidt op for varmen og kog ind til ca. ½ dl. Vinen som du bruger, må gerne være en drikkelig vin, så der er et glas til kokken og køkkenassistenten undervejs.
Hertil kan du lave i forvejen, hvis det er en hjælp.
Løgene sies fra og vinen tilbage i kasserollen.
Kom gerne lidt safran i.
200 gr. smør +/- er i forvejen skåret i mindre stykker, kommes i gryden lidt af gangen
og der piskes.
Sovsen må kun lige nå kogepunktet.

Vand er sat over til kartofler, som sættes i gang.
Kartofler i og koges, så der stadig er lidt bid i.
Fisken skal have 12-15 min. i ovnen på de 180 grader.
Hvis stanniol så luk det ikke sammen.
Tallerkener er stillet frem og gerne forvarmede.
Vandet hældes fra kartoflerne og alt efter sult, kommes der på tallerkner efter behov.
De stegte grøntsager placeres ved siden af.
Fisken tages ud af ovnen.
Skindet skrabes forsigtig af.
Løsne kødet fra benet og kommes på tallerknerne og pynt med noget af fyldet.
Sovs hældes over, hvor man ønsker det.

Velbekomme.
Comments