
Lav nu rigeligt når du er i gang. Så er der også til i morgen og det bliver retten ikke dårligere af. Overskydende kød kan også fryses. Eller spises på et godt stykke rugbrød dagen efter med f.eks. cornichoner. Stil ovnen på 160 grader. 2 gulerødder, 2-3 stilke bladselleri, 2 løg og 3-4 hvidløg hakkes groft og svitses let i smør uden, at det brunes. Lad det afkøle.

Mellemstore kartofler alt efter hvor sulten du er, skylles godt eller skrælles. En anelse af bunden skæres af kartoflen, så den ikke ruller nogen steder, når du nu med en god skarp kniv laver en masse snit ca. 2/3 ned i kartoflen. Kartoflerne kommes over i et ildfast fad, smeltet smør hældes over, der drysses paprika og salt henover, fadet stilles i den forvarmede ovn. Med jævne mellemrum pensler du overskydende smør fra bunden af fadet henover kartoflerne.

Så blander du i en skål hakket kød alt efter din smag.....lidt som ”Bland Selv Slik”. Her har jeg blandet ¼ kg af hver slags, som er henholdsvis hakket okse, kalv & gris. Alt dette er blandet med 2-3 skiver hvidt/groft brød af en art, som er blødt op i noget rødvin.

Endvidere kommes 2-3 spiseskefulde tomatpüre, 1-2 æg, salt, peber, timian, chilipulver eller paprika og de afkølede grøntsager fra tidligere, ned i skålen til alt det andet. Rør det hele sammen og smag til.

Skål(e) smøres godt med smør og farsen presses godt ned. Stilles i vandbad og sættes i ovnen lidt under midten, over eller under kartoflerne, som allerede står og hygger sig. Her skal farsen så stå i ca. 1 times tid.

Vist på tide, at åbne en flaske vin fra Laudrup ….skål.

Lidt hakkede løg vendes i smør i en kasserolle. Rødvin, portvin og balsamico hældes på og koges ind til under det ½. Undervejs hælder du overskydende sky fra farsbrødet ned i sovsen. Monter vin osv. med noget smør og smag til med salt og peber. Evt. jævn sovsen, hvis den er for tynd. Gør jo ikke noget, hvis sovsen bliver gaffelvenlig, som Umut og undertegnede vil sige.

Kødet og kartoflerne ud af ovnen og anrettes på tallerkenen.

Ja ja…brunt i brunt og der burde vel, have været en salat til af en art.
Men den har jeg let og elegant sprunget over.
Det smager dog ret godt alligevel.
Velbekomme.
Comentarios