
Netto havde ikke den kylling fra Løgismose, som jeg ville have købt, så måtte nøjes med en af de andre. Men del kyllingen i 10 stykker. 2 lår. 2 overlår. 4 halve bryster.2 vinger. Krydr kødstykkerne godt med salt og peber. Frem med støbejernsgryden. Op på komfuret, tænd for blusset og kom lidt neutral olie og en god klat smør i. Når det er bruset af, kommes kyllingestykkerne i og brunes pæne. Ved farve tages de op og lægges til side.

Skræl, rengør og skær nedenstående i grove stykker. 2 løg. 2 gulerødder. 2 stængler bladselleri. 5 hvidløg. Kom det hele op i gryden, som du har brunet kyllingestykkerne i. Rør rundt og steg grøntsagerne til de er bløde, men ikke brune. Hvis der mangler fedtstof, kommes mere smør i.

Kom så 1-2 spsk. mel på grøntsagerne.

Rør rundt og lad melet stege med et øjeblik.
En god sjat cognac hældes ved og sæt ild til. Hæld så 1 flaske rødvin og 1 spsk. hele peberkorn i gryden. Kyllingestykkerne kommes i og er der for lidt væske til at dække det, kan der kan der toppes med noget hønsebouillon.

Lad det simre med låg på i 1/2 times tid. Se til det og tag evt. låget af, hvis der er meget væde og lad det simre videre omkring 15 min. Mens det simrer, finder du en kasserolle frem, hvor du tager omkring 30 perleløg og putter i sammen med 20-25 gram smør, lidt sukker og salt og hæld vand ved, så det lige dækker løgene.

Ved svagt blus koges vandet væk indtil løgene begynder, at karamaliserer.

Løgene tages op og stilles til side. I samme gryde kommes et par dl rødvin og lad det koge ind til det halve. 2-300 gram bacon skæres i mindre stykker og kommes på en pande. Kommes evt. lidt smør på efter nogle min. Baconstykkerne steges næsten sprøde og stilles til side.

250 gram markchampignon renses og kommes på panden, som du lige har stegt bacon på. Salt og peber kommes på.

Lad det snurre nogle min. og stil champignonerne til side. Mens gryden med kylling og rødvin simrer, skræller og rengør jeg nogle kartofler, et par gulerødder, 1 pastinak, et løg, et par stængler bladselleri, nogle hvidløg, skærer det i grove stykker og kommer det hele op i en gryde med vand.

Bring vandet i kog og lad det stå i omkring 15 min.

Når kyllingestykkerne har fået omkring de 45 min., tages de op og stilles til side. Sovsen sies og indholdet i sien smides ud. Sovsen tilbage i gryden og kog evt. mere ind sammen med det indkogte rødvin fra gryden, hvor perleløgene blev lavet. Er sovsen for tynd kan den jævnes. Kyllingestykkerne, bacon, champignon og perleløg kommes tilbage i gryden og det hele varmes igennem. Smag til med salt og peber. Mens det varmes hældes vandet fra grøntsagerne, masser af smør kommes i sammen med salt, peber og revet muskatnød. Jeg bruger en støder og sørger for, at mosen er rustik. Den dybe tallerken stilles frem. Kartoffelmos kommes på, 1-2 kyllingestykker efter behov sammen med noget sovs og noget groft hakket persille og gerne med stænglerne kommes på toppen.

Her et godt glas vin til fra Artadi og købt ved Laudrup Vin.

Velbekomme.
Comments