
“Lånt” denne opskrift fra Brdr. Price og ikke uden grund, at man kan kalde denne smagfulde citronmåne for “pund til pund”. 500 gram økosmør skæres i mindre tern og op i skålen.

500 gram sukker vejes op.

Rør sukkeret lidt efter lidt ned i smørret til smørret er rørt blødt og pisk så 8 økoæg….et æg af gangen ned i det sammenrørte smør og sukker.

500 gram hvedemel 1/2 tsk. bagepulver 3 tsk. vaniljesukker Ovenstående kommes op i en sigte.

Si ovenstående ned i dejen lidt efter lidt og pisk det sammen. Min Kenwood håndmixer fra 1980 +/- virker stadig.

Tag så et juliennejern og riv skralden af 2 økocitroner ned i dejen. Undgå det hvide, da det smager bittert. Pres så saften fra en citron ned i dejen. Smag til om dejen skal have mere citron.

Bageform smøres ind i….ja smør.

Dejen hældes i den smurte form og stilles ind i en kold ovn. Stil temperaturen på 165 grader og bag kagen i 1 time & 15 min.

Ikke så ringe endda af en ny "bager".

Lad kagen køle af og lav glasur af 200 gram flormelis og lidt kogt vand. Kan du finde noget knaldgul frugtfarve så køb det og hæld et par dråber i glasuren.

Da jeg skar den ud, var den lidt våd i midten, men resten smagte fantastisk....også dagene efter. Velbekomme.
Comments