top of page
Søg

Burger Royale

Dissing

Indrømmer blankt, at denne ret næsten er planket fra Paul Cunningham...sorry Paul.....men håber, at han kan tilgive mig og ellers må jeg jo på Henne Kirkeby Kro og vaske op. Jeg har dog brugt oksetyksteg og han oksetyndsteg....prisforskel og smagen kan jeg ikke udtale mig om. Og jeg har tilføjet fritter og tomat/mozzarella salat....ja du læste rigtigt....salat.

Nå men frem med Margrethe…..skålen….og 600 gr. hakket oksetyksteg fra Slagter Lund hældes i. Umiddelbart lidt dyrt men….jeg får 8 gode burgere ud af dette og med alt fyld og tilbehør render det op i omkring 30 - 35kr. pr. stk. Og det syntes jeg ikke er dyrt, for kvalitets burgerer. Også selvom nogle kunne være lidt af et skarn og spise 2 af dem. Men så er man godt nok også mæt.


2 løg og 2 hvidløg hakkes fint, 100 gr. Chorizo og 4 syltede agurker skæres i mindre tern, 4 spsk. Dijon sennep, 4. spsk. Heinz ketchup, 2 mindre røde chilier hakkes fint…brug ikke de stærkeste, 120 gr. Cheddar i mindre tern, 2 æg, lidt brødkrummer….pyhhhh, håber jeg har husket det hele.


Det hele hældes ned i Margrethe-skålen til kødet, rør godt rundt….smag til med salt og peber. Er det for snasket, kan der tilsættes lidt flere brødkrummer og/eller noget rasp. Stil til side og lad det trække.

Gerne 1-2 timer forinden, skylles der nogle bagekartofler. Div. urenheder fjernes, skær en tynd skive af de 4 langsider og del hver kartoffel i 9 stave. Margrethe har en søster, så hun er fundet frem og kartoflerne skal ned i hende og der fyldes på med koldt vand. Vandet skiftes 1-3 gange alt efter, hvor lang tid de ligger her. Men minimum ½ time. Kartoflerne lægges i vand for at fjerne noget af stivelsen og derved bliver de nu én gang bedre. Knasende udenpå og bløde indeni, som fritter skal være.


Efter 1-2 timer hældes vandet fra kartoflerne….om jeg så må sige….stavene duppes godt tørre i et rent viskestykke. Hældes over i endnu en skål……apropos skål….et glas rødvin er på sin plads undervejs. I skålen noget god olivenolie og salt. Røres godt rundt med klør 5, så det bliver ordentligt fordelt. Stavene over på en bageplade med bagepapir på og fordel dem, så de rører hinanden mindst muligt.


Ind i en ovn, varmluft og forvarmet til 200 gr. Her ligger de og hygger sig i omkring 45 min., eller indtil de har fået farve og ser fine ud. Man må godt smage. Rør gerne lidt rundt i dem undervejs. Når fritterne tages ud, så servér straks.


Mens de ligger og hygger sig i ovnen, finder jeg nogle smagfulde tomater frem. Skæres i skiver. Mozzarella ligeledes i skiver. Begge dele over på et fad, fordeles tagdelt og lidt på skrå. Et løg hakkes fint og udover tomat og mozzarellaen. Noget god olivenolie med lidt hvidvinseddike, Dijonsennep, lidt salt og peber som shakes i en melryster….smag endelig til. Hældes over tomat og mozzarellaen og toppes med noget frisk basilikum. Og lad det gerne trække i min. 1/2 time.


Ja….lidt sund kan jeg være.

Omkring 20 min. før fritterne er færdige, findes skålen med kødet frem. Hvis den har været i køleskab, skal den ud min. ½ time i forvejen, så massen kan blive tempereret. Del det i 8 ca. lige store klumper. De formes og ”hakkes” sammen. Over på en forvarmet pande med smør på, som er bruset af. Her steger du dem omkring 4-7 min. på hver side. I min optik må de godt være lyserøde indeni.

5-7 min. før det hele er færdigt, er der lagt nogle gennemskårne burgerboller ind i ovnen.

Tallerkerne er stilles frem. ½ burgerbolle på og evt. noget snask af, hvad du har lyst til og ellers kødet på og den anden halve bolle ovenpå. Fritterne og tomat-/mozzarellasalaten på siden. Nogle ekstra syltede agurker som tilbehør og noget Heinz ketchup og Hellmans mayo til fritterne.


Og ja….ved det, men det smager godt og netop fået oplysningerne fra mit ½-årlige kontrolbesøg fra Doktor Jørgen. Igen et meget fint blodtryk og nogle meget fine tal fra blodprøverne. Så den har fået lidt gas med netop Hellmann's Mayo og Heinz ketchup.

Og husk et glas rødvin eller 2. Velbekomme.

 
 
 

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page