
Bryder sammen og tilstår, at de brunede kartofler til and og steg har aldrig…som i aldrig været min spidskompetence.
Alt det andet plejer at være ret ok…men de brunede kartofler…suk.
Så tonede Umut frem i Go’Morgen DK og kom med tips og tricks.
Han er nu min nye bedste ven.
Derfor ud at købe ind, så jeg kunne lave en prøvesmagning i mit eget selskab.
Start med asparges kartoflerne fra Samsø, som skrælles og skylles. Sættes i kog i god tid og de må hellere være en smule under- end overkogte. Lad dem køle af.

Et stk. andebryst ridses og gnides godt med salt.

½ fl. rødvin og et godt skvæt portvin hældes i en kasserolle, og jeg skrev et godt skvæt….. og så i gang med, at koge ned.

Brdr. Price har udtalt, at vin i maden, skal være ligeså god, som den man drikker. Det har jeg så ikke råd til, så køber generelt "rigeligt" af begge dele, når jeg finder noget på tilbud. Uanset...det skal koges ned.

Brystet på en kold pande. Middel varme og stege i 8 – 10 min. Vendes og steger videre i 8 – 10 min. og her kommes gerne lidt økosmør på panden. Saften fra panden hældes over i kasserollen til vin og portvin. Brystet hviler efterfølgende i 8 – 10 min.

Når vin og portvin er kogt ind til under det halve, kommes en god klat økosmør i. ¼ økofløde 38% hældes ved. Varmes op uden at bulderkoge. Min gode ven i nød Maizena kommer på banen, så jeg kan få jævnet sovsen. Smag til med salt, peber og ribsgele.

Da jeg er alene, har jeg købt et glas rødkål. Laver den hellere selv, men det må vente til dec., da det er en lidt større proces, men absolut også mere smagfuldt. Rødkålen op i gryden.

For at pifte den lidt op, kommes et par laurbærblade i, sammen med lidt godt balsamicoeddike og et stk. stjerneanis. Smag til med salt og peber.

Undervejs har jeg været i ”bunden” af vinskabet, noget af det bedste, som jeg har købt i nyere tid, og her fandt jeg en Nugan McLaren Vale, købt i 2010 og som alligevel skulle drikkes senest i 2020. Hvor heldig kan jeg være. Så her går jeg for en sjælden gangs skyld uden om Laudrup. Fik den dekanteret og hældt op i karret.

Nå…tilbage til maden.
Her er det, at Umut og hans tricks kommer på banen. 100 gr. sukker fordeles på en kold pande og varmes roligt igennem, til det er smeltet. Skru ned for varmen og kom 50 gr. økosmør på panden og lad det bruse af. 1 dl. økofløde 38% og lidt vand på den nu varme pande. Det hele koges godt igennem og kartoflerne hældes ved. De vendes undervejs indtil, at de er blevet karammelliserede.

Voila…..en stor tak til Umut.
Brystet skæres i skiver, kommes op på tallerkenen.
Kartofler og rødkål ved og toppes med den smagfulde sovs.

Velbekomme.
Comments