top of page
Søg

Boller i karry

Dissing

3 gryder findes frem og stilles på komfuret. 2 kan gøre det, men noget nemmere med 3. Irma havde ingen hakket kalv, så jeg købte hakket flæsk og okse. Så frem med Margretheskålen hvori du kommer: 1/2 kg. hakket kød. 1 stort frisk øko æg. Man kan også bruges pasteuriserede æg. lidt mel. lidt rasp. 1 stort groft revet eller hakket løg. lidt mælk eller fløde. salt & peber. Det hele røres godt sammen til en lind masse, smages til og stilles til side. Og ja man må og kan godt smage på den rå fars. Farsen har godt af, at hvile i min. 10 min.

Så tager du: 1/4 knoldselleri. 1 persillerod. 1 porre. Ovenstående renses, skæres i grove stykker og koges i rigeligt vand..

2 andre gryder på komfuret med vand i til henholdsvis bollerne og ris. Du skal nu tænke på timingen, så risene er færdige, når sovs og bollerne er det. Til 2 personer bruger jeg 2-3 dl. ris.

Ris op i den ene gryde og bring vandet i kog.

Samtidigt har du sat blus under den anden gryde og når vandet koger, tager du skålen med den færdigblandede fars frem, former bollerne og kommes i det kogende vand, som er tilsat salt. Når bollerne kommer til overfladen, skal de koges yderligere 10 min. Når færdigkogte, tages de op med en hulske og stilles til side.

Her er det vist på tide med et glas rødvin fra Laudrup Vin.

Gryden med de kogte grøntsager blendes ud i kogevandet eller som jeg, bruges en “støder”, da jeg kan lide, at grøntsagerne er lidt grove og ikke blendet helt ud. Man gør, som man føler for. Hæld nu vandet fra gryden, hvor bollerne har været i. “Masser” af øko smør smeltes i gryden.

Lad smørret bruse af og karry kommes i.

Rør 2 spsk. mel i…evt. mere alt efter, hvor meget sovs du vil have. Jeg bruger mere….elsker sovs. Pisk løs til smørbollen er helt blank. Tilsæt nu grøntsagsvand lidt efter lidt og sørg for, at det er pisket helt glat for hver gang. Fortsæt indtil du har rigeligt sovs. Smag til med salt, peber og evt. karry.

Bollerne tilbage i sovsen og varmes igennem.

De færdige ris op i den dybe tallerken, sovs øses ved, boller og grove friske æblestykker på toppen. Min dybe pasta tallerken på 30 cm er udgået, men så er der andre, at vælge imellem. Husk et glas...eller 2....eller........fra Laudrup Vin. Velbekomme.

 
 
 

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page