top of page
Søg

Andelår med div.

Dissing

Var på arbejde i Aalborg d. 24. dec., så spiste julemad i aftes. Nogle timer før, klargør du asparges kartofler.

Lad dem koge i ca. 12 – 14 min. og mærk efter.

Vigtigt de ikke blive gennemkogte.

Skylles under kold vand nogle gange, så de ikke koger videre og stilles til side.

Billede er fra ”And med det hele” d. 21. dec., 2020 som var med blomme kartofler.

Hen på eftermiddagen stiller du din ovn på 160 gr. Ildfast fad findes frem.

Nogle timer i forvejen, har jeg gnedet andelår ind i salt.

Andelår ned i fadet, saft fra 2 appelsiner hældes over.

Peber kværnes over og et par klatter øko smør lægges ovenpå.

Ind i ovnen i 1 ½ time +/-

Kasserolle findes frem og hæld rød- & portvin i.

Jeg bruger også en rigtig godt Balsamico eddike til sovsen.

Det hele koges godt ind.

Når sovsen er ved at være der, hælder jeg en ¼ piskefløde i,

samt en god skefuld ribsgelé.

Hæld noget af saften fra fadet med låret i ovnen ned i sovsen

og smag til med salt og peber og kom en klat smør i.

Evt. jævn med noget brun maizena. Og sovsen må gerne være gaffelvenlig.

15 – 20 min. før låret er færdig, kommer du 200 gr. sukker på en forvarmet god solid pande….gerne af støbejern og lad sukkeret smelte til karamel og HUSK, der må ikke røres i det.

Når sukkeret er smeltet kommes et par skefulde smør og 1dl. 38% piskefløde i og så skal det hele "piskes" sammen til en ensartet masse.

(Asparges)kartoflerne skubbes nu forsigtigt ned på panden, igen billede frad. 21. dec., 2020…..rør rundt og lad dem simre indtil, at kartoflerne er "sovset" ind i karamellen.


Kan stilles til side og varmes op inden servering.

Tallerken findes frem, andelår kommes på sammen med rødkål, som jeg lavede for et par dage siden…se opskrift på rødkål under ”And med det hele” d. 21. dec., 2020., nogle kartofler og den dejlige sovs.

Og et glas vin har jo aldrig skadet

Velbekomme og Glædelig Bagjul.

 
 
 

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page