
Var ved min yndlings Fisk- & Vildthandler Hav i Torvehallerne, Kbh. for, at købe andebryster. Fik 2 skrog med af gråænder, så jeg kunne lave en fond og tak for det. Ovn forvarmes på 200 grader. Tag 2 gulerødder, 2 porer, 1/2 knoldselleri og gerne et enkelt hvidløg med. Grøntsagerne renses og skæres i grove stykker. Med en god kokkekniv flækker du skrogene i grove stykker og hælder det op i en bradepande sammen med alle grøntsagerne og ind i en 200 grader forvarmet ovn. Har du vinger og indmad, så tag det endelig med i bradepanden. Brun det hele godt igennem og rør lidt rundt undervejs.
Når det er brunet godt af i ovnen, kommer du bradepandens indhold op i en stor gryde og hæld vand på til det dækker. Kom 8-10 hele peberkorn, 2-3 laurbærblade, 3-4 kviste timian og nogle stænger persille ved.

Lad fonden koge roligt i et par timer. Når det er kogt godt ind, sier du fonden.

Tilbage i en gryde, lad det simre og lad den koge ind til den smager godt og kraftigt. Skum af for fedt undervejs.

Voila. Masser af smag. Kan bruges med det samme og det kan fryses. Gemte mit til senere, men smelt smør i en gryde. Tilsæt mel og bag det af til det har farve som lys karamel. Tag andefonden og hæld det langsomt ned i gryden, mens der piskes. Lad det koge roligt igennem i en halv times tid, mens der røres af og til. Tilsæt piskefløde efter behov og lad sovsen koge op. Om du har andebryster på panden eller and i ovnen, tager du stegeskyen herfra og tilsætter det sovsen. Smag til med salt og peber samt ribsgele og monter evt. med lidt smør. Du kan evt. give sovsen lidt kulør. Velbekomme.
Comments